POKE AR TUNCI UN JŪRAS VELŠU FESIVĀLS

POKE AR TUNCI UN JŪRAS VELŠU FESIVĀLS


Jau šajās brīvdienās 5.-6. oktobrī MC2 pārtikas nodaļā Gastronome notiek Jūras velšu festivāls! Tā ir iespēja baudīt svaigu un kvalitatīvu jūras velšu piedāvājumu par saprātīgām cenām un kaut ko paņemt līdzi arī mājās! Saldētavu piepildi ar saldētām mīdijām, mājās paņem svaigu tunci un pagatavo poke bļodu, bet uz vietas baudi austeres un garneles to sezonas plaukumā! Zemāk meklē Manas mīļākās poke bļodas recepti, kuras pagatavošana aizņems vien 15 minūtes Tava laika, un nelielu ieskatu tajā, ko sagaidīt Gastronome festivāla laikā!


POKE BĻODA AR TUNCI
100 g basmati rīsu
2 bļodiņām
300 g tunča filejas
1/2 čili pipara
1 tējk rīvēta svaiga ingvera
2 ēdmk sojas mērces
1 avokado
1 mango
200 g jūraszāļu salātu
loki
sezama sēklas
nori lapas

1. Novāra rīsus un atdzesē.
2. Tikmēr kubiņos sagriež tunci un liek bļodā. Pievieno sakapātu čilli piparu, rīvētu ingveru un sojas mērci. Atstāj marinēties. 
3. Šķēlēs sagriež avokado, kubiņos sagriež mango.
4. Traukā liek rīsus, tad avokado, mango, jūraszāļu salātus un visbeidzot tunci. Pasniedz ar sezama sēklām un lokiem. 



Jūras velšu festivāls notiks jau 17. reizi! Tas ļauj ikvienam interesentam iepazīt plašu jūras produktu piedāvājumu un stiprināt savas kulinārijas prasmes meistarklasēs.

Apmeklētājiem vairākās ēdiena stacijās būs pieejams plašs un ekskluzīvs jūras produktu piedāvājums – svaigas jūras ķemmītes, jūras ežu ikri, gliemenes, omāri, kalmāri, austeres no Japānas, Īrijas, Francijas un vairāki garneļu veidi no visas pasaules. Kopā piedāvājumā būs vairāk nekā 50 zivju veidu, sākot no 2 cm garām salakām, līdz pat 40 kg smagam tuncim, kā arī 30 austeru un 20 garneļu veidu, kas apmierinās pat izsmalcinātākos un izvēlīgākos gardēžus. 

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī īpašā svētku brančā, kas pirmo reizi tiks apvienots ar meistarklasi, kā arī baudīt vakariņas Grilbāra “Gastronome” šefpavāra Jevgēņija Ponomarjova pavadībā. 

Tiekamies 5. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 20.00 un 6. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 17.00, “Gastronome” delikatešu tirgū un Grilbārā “mc 2 ”, Krasta ielā 68a, Rīgā.