Šokolādes Bundt Kūka // Chocolate Bundt Cake

Šokolādes Bundt Kūka // Chocolate Bundt Cake


LV: Garda ne vien aukstos ziemas vakaros mīļo starpā, bet arī vasaras vidū ar svaigiem augļiem rotāta. Tieši tāda ir šī kūka, ar spēcīgu šokolādes garšu un kūstoša mutē. Tāpēc nebrīnieties, ja pazūd viens un divi. Recepte turpinājumā.

EN: Tasty not only in cold winter evenings when surrounded by loved ones, but also in summer days when garnished with summer fruits. Not be surprised when it disappears in front of your eyes, because it has the necessary tangy twist and the feature of melting right in your mouth. Read on for the recipe.





Nepieciešams:
225 gr sviesta
35 gr kakao pulvera (šis dara brīnumus, atrodams Rimi un Maxima veikalos)
1 tjk sāls
250 ml ūdens
115 gr skābā krējuma
1 tjk vaniļas ekstrakta
250 gr miltu
350 gr cukura
1 ½ tjk cepamās sodas
2 olas (istabas temperatūrā)
115 gr tumšās šokolādes
1 gk medus
115 ml saldā krējuma
1 gk cukura
3 gk pistāciju

1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Ietauko cepamo formu.
2. Pannā sajauc sviestu, kakao, sāli un ūdeni, karsē uz lēnas uguns un maisa. Kad sviests izkusis, noņem no uguns un atdzesē 15-20 minūtes.
3. Tikmēr mazā traukā sajauc skābo krējumu un vaniļas ekstraktu (es izmantoju pusi vaniļas pāksts). Noliek malā.
4. Traukā sajauc miltus, cukuru un cepamo sodu. Maisot pievieno kakao un sviesta maisījumu. 
5. Pa vienai pievieno olas, tad skābo krējumu, maisa līdz masa paliek vienmērīga un samtaina.
6. Cep 40-45 minūtes. Atdzesē 30 minūtes. 
7. Lai pagatavotu šokolādes masu, traukā liek sasmalcinātu šokolādi un medu. Pannā uzkarsē saldo krējumu un cukuru līdz tas izkūst. Tad saldo krējumu pievieno šokolādei un maisa līdz iegūta viendabīga masa. 
8. Glazē ar šokolādes masu un rotā ar sezonas augļiem. 

For the cake:
1 cup (225 gr) butter
⅓ cup (35 gr) Dutch-processed cacao
1 teaspoon salt
1 cup (250 ml) water
½ cup  (115 gr)sour cream
1 teaspoon vanilla extract
2 cups (250 gr) all purpose flour
1 ¾ cup (350 gr) granulated sugar
1 ½ teaspoons baking soda
2 large eggs (at room temperature)
4 ounces (115 gr) bitter sweet chocolate
1 tablespoon honey
½ cup (115 ml) heavy cream
1 tablespoon granulated sugar
3 tablespoons pistachios

1. Preheat oven to 350°F (180°C) and flour pan.
2. Combine butter, cacao, salt and water in a saucepan, heat over medium heat stirring frequently until butter is melted. Remove from heat and cool for 15 to 20 minutes.
3. In a small bowl whisk sour cream and vanilla until combined. Set aside.
4. In a large mixing bowl whisk together flour, sugar and baking soda. Pour in the cacao butter mixture while stirring. 
5. Whisk in the eggs one by one. Add the sour cream mixture and whisk until smooth.
6. Bake for 40-45 minutes. Cool for 30 minutes.
7. To make the chocolate glaze, put finely chopped chocolate and honey in a bowl. Put the heavy cream and sugar into a saucepan and heat over medium heat until sugar has dissolved. Pur the mixture into chocolate and stir until smooth. 
8. Glaze with chocolate and garnish with seasonal fruits.