Upeņu  Svētku Dzēriens // Festive Blackcurrant Drink

Upeņu Svētku Dzēriens // Festive Blackcurrant Drink


Viena no manām vājajām vietām virtuvē ir kokteiļi, gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie, jo priekšroku dodu tējām. Bet pirms pāris dienām vienā no Ziemassvētku tirdziņiem nobaudīju lielisku Ziemassvētku dzērienu. Pēc garšas likās, ka dzēriens sastāv no upeņu sulas un dažādām garšvielām. Vakar mēģināju pagatavot ko līdzīgu, bet izdevās neparedzēti labāk. Dzēriens bija lielisks komponents mūsu vakaram pie kamīna un galda spēlēm. Tam ir spēcīga un izteikta garša, tāpēc klāt derēs mierīgas uzkodas, kā, piemēram, pastēte ar krekeriem. Recepte turpinājumā. Priecīgus svētkus visiem! 

I'm very bad at making cocktails both alcoholic and non-alcoholic, because tea is my thing. But few days back I tasted an amazing Christmas drink at one of the Christmas markets in the city. By taste I guessed that it was a blackcurrant juice with various spices. Yesterday I attempted to make something similar, but it turned out even better. The drink was an amazing component for our family evening by fireplace when we played  monopoly, uno and other games. Taste is very full, so it will be good with calm snacks, like pate with crackers. Continue reading for the recipe. Have happy holidays!



Nepieciešams: (2 personām)
400 ml upeņu sulas
divas šķēles citrona
divas šķēles ingvera
divas kanēļa standziņas

Katliņā ievietojiet upeņu sulu un garšvielas. Lēnām vāriet, kad sāk burbuļot, beidziet vārīt. Pirms lejiet glāzēs, nedaudz atdzesējiet, citādi var gadīties, ka saplīst glāze vai apdeg lūpas. Lai labi garšo!

###

You will need: (2 persons)
400 ml blackcurrant juice
2 lemon slices
2 ginger slices
2 cinnamon sticks

In a bowler put the blackcurrant juice and spices. Boil on a medium heat until the juice starts boiling. Before you fill the drink in glasses, let it sit a bit or there is a possibility that your glasses will break and you will burn your lips and tongue.